Du er her

Test av massasjestoler

Legger, skuldre, lår og rygg fikk seg en god maskinell omgang med da HMS-magasinet testet massasjestoler. Her finner du resultatet av våre tester.
Av Anonym
Publisert 12.12.2006 14:25

Les også: Velvære i høysetet


Opphavet

" Den testede stolen er produsert av den japanske familiebedriften Inada, som sies å ha utviklet verdens første hjemmemassasjestol i 1962. Bedriften er nå nr. 1 i omsetning på verdensmarkedet.

Stol: Inada Medical Robostic 3D
Leverandør: Velvære-Grossisten as
Pris: 54 000 eks. mva. / leasing 1100 i måneden over 5 år
Tester: Lena Ørbog.
Førsteinntrykk: Veldig bra massasje. Mange funksjoner. Tilpasning etter kropp/lengde. Masserte nakk, skuldre, rygg, sete, bakside av lår, legger. 1 time senere: Kroppen føles mye bedre, spesielt skuldre og bein (har gått/stått på messe i to dager). Stolen fant selv fram til ømme triggerpunkter. Veldig bra fotmassasje.

 


Den helnorske

Norskprodusert og norskutviklet i samarbeid med fysioterapeut. Teststolen ble for øvrig sluppet på markedet bare to uker før testen. Brukeren har også tilgang til fysioterapeut, oppfølging og et brukerforum.

Stol: Bwell Nordic v5
Leverandør: Bwell AS
Pris: 47 500 eks. mva. / leie 1490 i måneden
Tester: Heidi Sagbakken.
Førsteinntrykk: Grei stol, deilig massasje. Jeg var litt øm i rygg og skuldre før massasjen. Er mer løs og ledig nå. Fra før var jeg ikke støl i beina og her merket jeg lite endring.1 time senere: Mer avslappet.

 


Tusenkunstneren

Evexia leverer, i likhet med Velvære-Grossisten, stoler fra flere produsenter. Vi har testet en av deres nyeste, høyspesifiserte modeller med nesten ett tusen forskjellige massasjemuligheter.

Stol: Panasonic EP3510
Leverandør: Evexia as
Pris: Leasing ca. 1300 i måneden
Tester: Tove Lisbeth Finstad.
Førsteinntrykk: Avansert stol som masserte rygg, armer, bein og føtter. Behagelig og avslappende, men stolen var innstilt på ganske hard massasje, særlig på skulderpartiet.1 time senere: En del lettere og mykere i skulderpartiet (der stolen tok hardest). Satt bare i fem minutter, og burde nok sittet lengre hvis jeg skulle fått full virkning.


Outsideren

En spennende sak som masserer ved hjelp av 36 tempererte vannjetdyser. Det første apparatet ble produsert i USA for ti år siden. Apparatet er ikke alene egnet for velvære, men også til behandling av muskel- og leddsmerter, leddgikt og rehabilitering. Du legger deg i en slags tube, men beholder klærne på og ligger fullstendig tørt. Istedenfor å knas, masseres du ved hjelp av vannpulser som skytes mot kroppen. Styrken og frekvensen til vannpulsene kan du regulere underveis. Trykket kan varieres på ulike steder av kroppen. Du har også mulighet for aromaterapi. Kreativt!

Apparat: Aquamassage Profiler XL-250 Pro
Leverandør: Aquamassage Norge AS
Pris: Leasing 6000 i måneden over 5 år
Tester: Trond Erik Hillestad.
Førsteinntrykk: Uvant, men behagelig. Maskinen masserer større deler av kroppen enn en stol, idet den samtidig tar sidene av kroppen. Den kan også ta forsiden, men typisk med redusert vanntrykk, siden magen er mer følsom. Maskinen gjorde underverker med spesielt ryggen og undersiden av føttene (som på forhånd var ømme).

1 time senere: Ble kun testet i fem minutter pga. stor pågang (det anbefales 15 min. og å gjøre seg kjent med de ulike programmene over tid). Langtidsvirkningen var derfor begrenset, men mye bedre enn antatt - den korte massasjen tatt i betraktning. Muligens hadde varmvannet like mye å si som selve massasjen.


Vinneren!

Selv om vår uhøytidelige test ikke foregikk etter vitenskapelige normer, føler vi det riktig å kåre Inada som vinner, med Panasonic som nr. to og Bwell Nordic som en god nummer tre.

Forskjellen mellom de tre er imidlertid liten, og prisforskjellen er dessuten i favør av Bwell. De tre modellene er høyspesifiserte og ikke nødvendigvis bestselgere hos sine respektive leverandører.

Aquamassage fikk vi for liten erfaring med til å kunne vurdere godt. Hadde vi hatt det, kunne den godt ha havnet øverst på pallen!