Du er her

Spis mer frukt og grønt på jobben

Bruk mer frukt og grønnsaker i kantinen. Dette øker trivselen blant de ansatte og reduserer dine driftskostnader.
Av Jan Tveita
Publisert 11.05.2007 13:51

- Pr. i dag spiser vi ca. 2,5 porsjoner frukt og grønt om dagen. Dette er bare halvparten av anbefalt mengde, opplyste Toril Gulbrandsen i frukt.no på HMS-messen 2007, som ble arrangert i Oslo Spektrum onsdag og torsdag denne uken.

"

MER-kampanjen 

- Manglende tilgjengelighet er en av årsakene til at vi spiser for lite grønt. MER-kampanjen har som mål å øke tilgjengeligheten av frukt og grønnsaker i alle kantinedisker og på alle møterom.

5000 kantiner i Norge

- Norge har i dag mer enn 5000 kantiner. Disse serverer daglig mellom 600 000 og 700 000 mennesker minst ett måltid. På årsbasis utgjør dette nærmere 200 millioner måltider.

Kantiner i vekst 

Kantinemarkedet er i stadig vekst. Hva som står på kantinemenyen, blir derfor enda viktigere fremover. Kantinene når ut til alle grupper i befolkningen og har stor betydning for ernæring, helse, trivsel og effektivitet, understreker Toril Gulbrandsen, som gjerne ser at nordmenn også prøver seg på nye og mer eksotiske frukter.

For mer informasjon om MER-kampanjen, se nettstedet frukt.no.

"