Du er her

Sju tips for å komme i gang igjen etter ferien

Overgangen fra ferie til hverdag kan være tøff for mange. Men starten kan bli litt lettere hvis du følger noen gode råd.
Av Redaksjonen
Publisert 04.08.2017 12:58

Det er ikke så unormalt at det er tungt å komme i gang igjen etter ferien, sier danske Dorthe Rindbo til nettstedet arbejdsmiljoviden.dk. Rindbo er forfatter og spesialist i personlig effektivitet. Hun gir følgende sju råd for å komme i gang igjen etter ferien: 

1. Start en onsdag.

Vent med å begynne å jobbe igjen til midt i uka hvis du kan planlegge ferien din selv. Det gir en mykere start og et velfortjent pusterom i helgen etter.

2. Planlegg den neste ferien med det samme.

Det er viktig å ha noe å se fram til – uansett om det er et weekend-opphold eller en tre-ukers ferie i Thailand.

3. Hold den første arbeidsdagen fri for møter.

Hvis du sitter på kontor, prøv å holde den første dagen ledig slik at du får tid til å komme gjennom e-posten som har hopet seg opp i løpet av ferien.

4. Det er ok å ligge på etterskudd.

Du ligger pr. definisjon på etterskudd når du kommer tilbake fra ferie. Ha derfor litt is i magen og tenk på at mange ting sannsynligvis har løst seg av seg selv mens du har vært borte.

5. Hold igjen på privatfronten.

Hold den første uka fri for private avtaler – du har behov for å lade opp hjemme etter jobb. Vent eventuelt også med å trene og hva du ellers pleier å gjøre på fritida.

6. Gå løs på de lette oppgavene først.

Lag en liste, og gå i gang med de enkle arbeidsoppgavene først. Forskning viser at lykkesentret i hjernen blusser opp hver gang du stryker arbeidsoppgaver ut av lista, så sørg for å skrive selv de minste ting ned.

7. Styr unna overtidsarbeid.

Hvis du sitter på kontor, ikke jobb ekstremt lange dager den første uka for å forsøke å ta igjen det forsømte. Da risikerer du å miste feriefølelsen med det samme. Gjør det i stedet lett for deg selv og aksepter at det tar tid å komme opp i turtall igjen.
Vil du ha flere tips om personlig effektivitet på jobben, besøk Dorthe Rindbos hjemmeside, www.dortherindbo.dk

(arbejdsmiljoviden.dk)