Du er her

Røykeforbud ved Tusenfryd

Fra og med 2008 innfører Tusenfryd fornøyelsespark totalforbud mot røyk inne i parkens område. Årets sesong gir røyksugne foreldre tre soner hvor de kan ta seg en blås.  
Av Anonym
Publisert 21.05.2007 12:18

- Bakgrunnen er at Tusenfryd først og fremst er for barn, og i store deler av parken er folk tett på hverandre. Vi ønsker ikke å utsette barn for passiv røyking og vil gå foran med et godt eksempel. Alle barn skal kunne kjøre karusell hvis de ønsker det og astma og allergi er et økende problem, forteller driftssjef Bjørn Håvard Solli.

Myk overgang
Røykeforbudet kommer til å gjelde fullt og helt fra neste år. Solli forteller at de i de senere årene har mottatt flere henvendelser fra publikum om røykeforbud.
For å venne røykende foreldre til det nye forbudet, vil de i årets sesong gi en myk overgang og tillater røyking i tre soner inne på det 580 mål store området. - Vårt mål er ikke straffe de som røyker. Hittil har vi bare henvist røykere til sonene hvis vi ser de røyker andre steder i parken. Når det gjelder de ansatte så har de totalforbud fra å røyke inne i parken fra og med i år, sier Solli.