Du er her

Miljøsertifisert verneutstyrsleverandør

Tranemo Workwear i Sørum i Akershus har valgt å bli sertifisert og godkjent som Miljøfyrtårn. Samtidig har bedriften inngått medlemskap i Grønt Punkt Norge.
Av Jan Tveita
Publisert 27.11.2018 11:23

– Hvorfor Miljøfyrtårn?

– Miljøfyrtårn har et godt digitalt verktøy for å oppnå våre miljømål, mener Arne Andresen, prosjektleder og konsulent for Tranemo Workwear i sertifiseringsarbeidet.

– Miljøfyrtårn bidrar til en bærekraftig utvikling og reduserte klimautslipp. Denne samfunnsutviklingen ønsker vi også å ta del i, understreker han.

Samtidig som Tranemo valgte å bli sertifisert som Miljøfyrtårn, ble bedriften også medlem i Grønt Punkt Norge. Grønt Punkt administrerer returordningen som sikrer bedrifter en miljøvennlig innsamling og håndtering av emballasje.

Konkurransefortrinn

– Det å være miljøsertifisert gir oss også konkurransefortrinn og bidrar til å styrke merkevaren vår.

– Ved valg av produkter er det ofte slik at kundene velger miljøsertifiserte produkter, forklarer Andresen.

Han har også stor tro på at bedriften kan spare kostnader på miljøvennlig drift:

– Miljøfyrtårn setter søkelyset på energi- og vannforbruk, avfallshåndtering og transport. Økt bevissthet og innsats på disse områdene fører til mer lønnsom drift, mener Andresen. 

Flammehemmende arbeidstøy


Pål Branderud er adm. direktør i Tranemo Workwear i Norge.

Satsingsområdene for Tranemo Workwear er flammehemmende arbeidsklær for smelteverk, sveis og kjemisk og petrokjemisk industri. I tillegg leverer bedriften mye arbeidstøy til jernbane, energi- og kraftindustri. Også vernefottøy er en del av bedriftens portefølje. 

Personal- og HMS-håndbok

Andresen opplyser at han i et par år har jobbet med å utarbeide en personal- og HMS-håndbok for bedriften, som i dag teller ti ansatte, og som omsetter for over 50 millioner kroner i året.

– Med disse to håndbøkene på plass var grunnlaget lagt for å arbeide videre med å bli miljøsertifisert, sier han.

Ordfører på besøk 


Ordfører Marianne Grimstad Hansen benyttet anledningen til å få en omvisning i bedriften.

Det var Sørum kommunes ordfører Marianne Grimstad Hansen som sto for den offisielle overrekkelsen av Miljøfyrtårn-plaketten til Frogner-bedriften 23. november i år.

– Tidligere overrekkelser av plakett og diplom til førstegangssertifiserte bedrifter har funnet sted på rådhuset, men jeg hadde et ønske om å komme hit til bedriften i Sørum Næringspark for å foreta overrekkelsen, opplyser ordføreren.

I Sørum kommune er nå seks virksomheter som er sertifisert som Miljøfyrtårn.

– Ingen hvilepute

– Miljøsertifiseringen betyr ikke at bedriften nå kan hvile på sine laurbær. Hvert år skal den levere inn en miljørapport til Stiftelsen Miljøfyrtårn i Kristiansand, og om tre år skal bedriften resertifiseres, opplyser Arne Andresen i Tranemo Workwear.