Du er her

Leif Johnsen kåret til Årets verneombud

Leif Johnsen (54) vant prisen som Årets verneombud på HMS-Tinget under Verneombudets dag. – En strukturbygger, ifølge juryen.
Av Jan Tveita
Publisert 29.03.2019 15:37

Leif Johnsen er konsernhovedverneombud i Helse Vest. Han får prisen for sitt mangeårige systematiske arbeid for å styrke vernetjenesten i helseforetakene, heter det blant annet i begrunnelsen for pristildelingen.

– Ikke noe soloprosjekt

– Å arbeide som verneombud er ikke noe soloprosjekt, sa Johnsen under prisutdelingen, som fant sted på HMS-Tinget under Verneombudets dag nylig. Han deler derfor gjerne prisen med foretakshovedverneombudene i Helse Vest.

– Hvorfor ble du verneombud?

– Det var jobben i akuttpsykiatrien ved Haukeland sykehus som fikk meg engasjert i vernetjenesten. Jeg jobbet 15 år i akuttpsykiatrien, en fantastisk arbeidsplass, men vold og trusler var en stor belastning i arbeidsmiljøet.

– Det dreier seg om å komme trygt hjem fra jobb, understreker Johnsen.

– Verneombudene i psykiatrien er synlige, aktive og jobber bra med dette, slår Johnsen fast.

Ny strategi

– I vernetjenesten handler det seg også om å ha noen mål. Hvor er vi som vernetjeneste om fem år? For å kunne si noe om dette, har vi utarbeidet en strategi for verneombudene. Den nye strategien for 2019 – 2023 er i sluttfasen nå, opplyser Johnsen.

– Denne gang har vi utvidet fokuset og startet arbeidet sammen med foretakshovedverneombudene i alle helseforetakene. Dette samarbeidet vil garantert styrke vernetjenesten.

HMS-magasinet gratulerer Leif Johnsen med prisen, og ønsker ham lykke til videre med det viktige arbeidet.