Du er her

Klovnefest i Øygarden

Tednebakkane omsorgssenter i øykommunen Øygarden utenfor Bergen vant KLPs Arbeidsgledepris. Premien som ble overrakt senteret nylig, var av det spesielle slaget: En konsert med Klovner i kamp på arbeidsplassen.
Av Redaksjonen
Publisert 08.05.2017 07:02

Det ble feststemning da Klovner i kamp entret scenen i kantina på Tednebakkane omsorgssenter denne uka. Vestlandet og Øygarden viste seg fram fra sin beste side da KLPs arbeidsgledepris skulle deles ut i form av en konsert med de tre munnrappe rappere som i sin tid satte rap på dagsorden i vårt langstrakte land.

Spesiell spillejobb

Artistene selv la ikke skjul på at de synes det var spesielt å spille i Øygarden.
– Det er fantastisk gøy å spille på nye steder. Og det er første gang vi spiller på et omsorgssenter. Konserten skal bli en god opplevelse både for oss og publikum, lovet Esben «Dansken» Selvig.
– Jeg vet at det blir kanon og med høy hyggefaktor, sa han, og entret scenen med Aslak «Alis» Hartberg og Thomas «Fingern» Gullestad.

Og gøy ble det. Stemningen satt fra første rap, og klovnene fleipet både med publikum og hverandre innimellom Showbiz, Kaninkoker, Langt å gå og andre gamle og nye låter fra en lang karriere
– Da jeg kom hit i dag, tenkte jeg: Hvorfor har ikke jeg hørt om dette omsorgssenteret før? Det er mange ganger i livet jeg kunne trengt litt omsorg, undret Alis.

Spesiell dag på jobb

Kari Fjeldstad, som hadde sendt inn søknaden om Arbeidsgledeprisen på vegne av Tednebakkane, hadde naturlig nok en litt spesiell dag på jobb.
 – Det er litt uvirkelig, vi skjønner vel egentlig ikke helt hvor stort det er, smiler hun og kikker seg rundt i kantina som for anledningen har blitt til en konsertarena for ansatte, familiemedlemmer og enkelte beboere denne ettermiddagen. Etter 20 år i pleie- og omsorgsenheten i kommunen stortrives hun fortsatt på jobb.

Trivsel, glede og entusiasme

– KLPs arbeidsgledepris handler om gode og trygge arbeidsmiljø. Det handler om trivsel og kvalitet i tjenesten, og det handler om god samhandling på arbeidsplassene. Men det handler også om humør og entusiasme, smil og glede. Og for oss i KLP handler det om hvem vi kan lære noe av, sier Vibeke Os Bratlie, juryleder og leder for HMS-teamet i KLP.

Ordfører Børge Haugetun var stolt av de ansatte innen pleie og omsorg:
– Dette er noe vi kan være stolte av i kommunen. Gratulerer til alle ansatte. Og takk til KLP som er så spenstige at de har en sånn ordning at de kan dele ut en konsert. Hvem hadde trodd at vi skulle få en konsert her på Tednebakkane med Klovner i kamp. Dere har en arbeidsplass der dere faktisk gleder dere til å gå på jobb. Bedre kan det ikke bli, sa ordfører Haugetun.

Faktaboks

KLPs arbeidsgledepris

Målet med KLPs arbeidsgledepris er å fremme yrkesstolthet og arbeidsglede som bidrar til helsefremmende arbeidsplasser rundt om i landet. I tillegg Tednebakkane omsorgssenter, vant også VESAR- Vestfold Avfall og Ressurs AS og Grenland Vestfold Biogass AS, og sykehuset i Levanger hver sin konsert med henholdsvis Margaret Berger og Hanne Sørvaag.