Du er her

It-folk minst fornøyd med jobben

Gode tider i it-bransjen gjør det lett å velge og vrake i jobber. Likevel er det få som finner drømmejobben. Bare 13 prosent er godt fornøyd med arbeidsgiveren sin.
Av Anonym
Publisert 26.06.2007 11:00

I en undersøkelse utført av InFact AS på vegne av bemanningsselskapet Xtra personell, ble arbeidstakere i forskjellige bransjer bedt om å rangere hvor fornøyd de er med arbeidsgiveren sin.

Det viste seg at ansatte i it- og telekombransjen er minst fornøyd med arbeidsgiveren sin. Kun 12,8 oppgir at de er svært fornøyd. Blant ansatte i handel og kontor skårer arbeidsgiveren 33 prosent, mens 27 prosent i håndverk og transport er fornøyd med arbeidsgiveren, melder nettstedet Dagens IT.

Administrerende direktør Kristian Fæste i Xtra personell synes tallene er overraskende, ikke minst fordi it og telekom er blitt en statusbransje. Det er gode utviklingsmuligheter for den enkelte arbeidstaker og et relativt høyt lønnsnivå. En forklaring på den labre entusiasme overfor arbeidsgiveren, kan være at bransjen har mange unge arbeidstakere fra 25-39 år.

- Dette er en aldersgruppe som er i en livsfase der etablering av hjem og familie skaper store utfordringer, og som tar mye fokus. Da kommer jobben kanskje i andre eller tredje rekke. De jobber for å leve, ikke motsatt, sier Fæste.

Fæste mener flere arbeidsgivere bør satse på større trivsel på arbeidsplassen.

- I de gode tidene vi opplever nå, er en lav andel fornøyde medarbeidere en trussel mot bedriftens evne til å holde på og rekruttere dyktige medarbeidere. Fornøyde medarbeidere og et godt arbeidsmiljø styrker også en bedrifts omdømme, sier Fæste.

"