Du er her

Hvordan bygge en robust HMS-kultur?

HMS-kultur er temaet på det 19. HMS-tinget, som går av stabelen 8. – 9. mai på Ullevål stadion i Oslo. HMS-Tinget innledes med AMU-dagen mandag 8. mai, og følges opp av Verneombudets dag tirsdag 9. mai.
Av Jan Tveita
Publisert 25.04.2017 07:02

På AMU-dagen er temaet: Er arbeidsmiljøutvalget den ressursen det bør være? Innledere fra privat og offentlig virksomhet forteller om fallgruver og hvordan de har lykkes.

Verneombudets dag

En robust HMS-kultur er gull verdt - men hvordan få det til? Det viktigste HMS-tiltaket er å bygge en god HMS-kultur der avvik blir notert og fulgt opp, og man hjelper hverandre til en trygg og sikker arbeidsplass.

Men et slikt tiltak er ikke gjort i en fei. Det er dessuten ikke ett tiltak, men mange. 

Det er kvalitetsdirektør Peer Christian Anderssen i Skanska som skal innlede om hvordan man bygger en god kultur fri for frykt.  

Arbeidstilsynet ved tilsynsleder Katarina Øi Heidem følger opp med å fortelle hvordan de ser etter god HMS-kultur, der det ikke bare er avvik fra lover og forskrifter som gjelder.

Hvilken rolle spiller verneombudet i kulturbyggingen?  Vaktbikkje eller lagspiller? 


Arne Bernhardsen

AMU-dagen 8. mai ledes av Arne Bernhardsen, redaktør i arbeidslivsredaksjonen i Gyldendal og forfatter av boka Arbeidsmiljøutvalget.  

Verneombudets dag 9. mai ledes av den kjente kulturbyggeren Pellegrino Riccardi.


Pellegrino Riccardi

 

Vi tror det blir to spennende dager!

For program og påmelding, besøk nettsiden www.hmstinget.no