Du er her

HMS-magasinet er ute nå

Sikkerhet er tema i det nyeste HMS-magasinet. Her finner du stoff om både risikovurdering, førstehjelp og brannsikkerhet.
Av Jan Tveita
Publisert 12.09.2018 10:11

Norges Idrettshøyskole fyller 50 år i år, og HMS-magasinet har besøkt høyskolen for å få et innblikk i hvordan den arbeider med risikovurdering. At idrettshøyskolen gjør en solid jobb på dette området, har den fått attest på fra tilsynsmyndighetene. Les mer om dette i bladet!

Den livsviktige hjertestarteren

I en akutt situasjon der en person rammes av hjertestans, kan en hjertestarter utgjøre forskjellen på liv og død. Men en viktig forutsetning er at hjertestarteren er tilgjengelig og klar til bruk:

– Registrer hjertestarteren din i hjertestarterregisteret. Gjør den synlig og tilgjengelig for alle, helst i et varmeskap utendørs, sier Siw Lilly Osmundsen, leder for hjertestarterregisteret www.113.no.

Nettilkoblet hjertestarter

– Vi vil ha ut flere hjertestartere i Norge for å redde flere liv. Dette håper vi å kunne oppnå med en ny hjertestarter koblet til internett, sier daglig leder Per Hagen i Safer Life. Les mer om den nye hjertestarteren i bladet.

Resertifisert for fjerde gang

68-åringen Lars Tørmoen har holdt på med varme arbeider i hele sitt yrkesaktive liv. Likevel må han jevnlig fornye sertifikatet sitt – som alle andre som jobber med varme arbeider. Nå har Lars tatt sertifikat for fjerde gang – med HMS-magasinet som flue på veggen. Les om brannkurs i varme arbeider i HMS-magasinet.

Brannteppet et undervurdert slokkemiddel

– Flere burde gå til anskaffelse av branntepper, mener brannverninstruktør Tor Iljar i Trygg Kurs. Det er et enkelt og vedlikeholdsfritt slokkemiddel godt egnet til å slokke en brann i startfasen, med andre ord en billig investering som kan redde liv og verdier.

Les hvordan du bruker brannteppet riktig i HMS-magasinet!

Spar tid og penger

– Brannvernopplæring kan gjøres på mange måter, men kombinerer du nettlæring med praktiske brannøvelser, sparer virksomheten både tid og penger, mener daglig leder Trond Martin Bjelland i selskapet Trygg Kurs.

– Kursdeltakerne kan gjennomgå teoridelen av brannopplæringen på den tiden av døgnet de måtte ønske, og de kan bruke så lang tid på den som de vil, understreker han. Les mer om brannopplæring i HMS-magasinet.

Verdens grønneste kjøpesenter

Senterledelsen mener å ha sine ord i behold når de hevder at Fornebu S er verdens grønneste kjøpesenter. Les mer om det grønne samlingspunktet på Fornebulandet – med honningproduksjon på taket.

Nyttig fagstoff

Alt dette – pluss mye nyttig fagstoff – finner du i den nyeste utgaven av HMS-magasinet!

 

God lesning!