Du er her

God butikk å skifte til LED

Danske detaljbutikker kan på landsplan spare 249 millioner kroner og 53 000 tonn CO2 over sju år ved å skifte til LED-belysning. Et flertall av butikkene ønsker å skifte til LED.
Av Redaksjonen
Publisert 18.08.2017 12:28

I 2016 og 2017 har flere enn hver tiende av Danmarks små og mellomstore detaljforhandlere hatt besøk av Energistyrelsens kampanje Mindre strøm, mer bunnlinje. Besøkene har avdekket at butikkene ved å bytte ut lyskildene sine til LED kan spare 249 millioner kroner og 53 000 tonn CO2-utslipp over sju år.

Mange bekker små

– Dette er et godt eksempel på at mange bekker små kan bli til en stor å. Mer energiriktige lyskilder kan redusere CO2-utslippene samtidig som butikkene sparer penger, sier den danske energi-, forsynings- og klimaministeren Lars Chr. Lilleholt.

Butikkene ønsker å skifte til LED

29 prosent av virksomhetene som fikk besøk av energimyndighetene, kontaktet etter kampanjen en elektriker, installatør eller lysleverandør for å skifte ut belysningen til LED. Ytterligere 24 prosent overveier å søke rådgivning om utskiftning av belysningen.

Finansiering er den største barrieren for de små butikkene, men åtte av ti vurderer det som sannsynlig eller meget sannsynlig at de vil velge LED neste gang de må bytte belysning i butikken.

– Energistyrelsens kampanje viser at det er mye å tjene på å skifte til LED i detaljhandelen, og at butikkbesøkene sammen med kostnadsberegningene har gitt butikkene mot til å gå energiforbruket etter i sømmene. Noe jeg håper de vil fortsette med – også på andre områder enn belysning, sier energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

(Pressemelding)

 

Nøkkelord