Du er her

Gi uteplassen et løft

Uteplassen spiller en viktig rolle for trivsel og godt arbeidsmiljø på arbeidsplassen, viser en fersk undersøkelse.
Av Redaksjonen
Publisert 31.05.2017 11:22

Et uteområde, en terrasse eller en fin benkeplass å spise lunsj på, kan bidra til å øke både produktivitet og kreativitet, og kan ha stor betydning for trivsel på arbeidsplassen. Frisk luft i løpet av dagen er helsebringende, og kan bidra til hyggelig sosialt samvær mellom kollegaer. Praktiske utemøbler tilrettelegger for oppkvikkende utelunsjer, kreative møter og sommerlige after-works. Dette viser en fersk undersøkelse gjennomført av analysebyrået YouGov på vegne av AJ Produkter.

Ifølge undersøkelsen mener 45 prosent av de spurte at en uteplass fører til økt trivsel gjennom mulighet for lunsjer og møter utendørs. 41 prosent mener at en uteplass bidrar til det sosiale miljøet på arbeidsplassen, og 39 prosent svarer at det kan være helsebringende i form av mer frisk luft gjennom arbeidsdagen. 

Tre grunner til å oppgradere uteplassen

1. Dagslys øker energien og forbedrer humøret

Når du er utendørs, synker stressnivået og kroppen blir mer avslappet. Hjernen får nok oksygen og sollyset gjør oss våkne.

Ta en kaffepause i sola, en rask gåtur eller sitt ute og jobb en stund om du har mulighet til det.

Solen gir deg D-vitaminer, som er nødvendig for å forhindre infeksjoner og sørger også for et høyere energinivå.

2. Grønne omgivelser øker kreativiteten

Det å være ute øker kreativiteten. Grønne omgivelser gjør oss mer inspirert til å tenke utenfor boksen. Prøv å holde et møte utendørs hvis været tillater det.

3. Frisk luft øker produktiviteten

Når vi oppholder oss innendørs er belysningen kunstig og luften vi puster inn er resirkulert. Oksygennivået synker og vi blir slitne, irritable og får vondt i hodet. Ved å ta korte pauser utendørs vil du bli mer avslappet, klarne tankene og rett og slett føle deg bedre.

Tilpass uteplassen til bedriften

Å møblere uterommet på arbeidsplassen trenger ikke være avansert eller kostbart, men det er viktig å tilpasse uteområdet til bedriftens behov. For eksempel er piknickbenker med bord klassiske møbler som enkelt gir et trivelig utemiljø. De er komplette sittegrupper som passer for rasteplasser, skolegårder, parker, arbeidsplasser med mer. Hvis du har større plass tilgjengelig og ønsker å ha et serveringsområde, er små kafébord med stilfulle stoler eller store utebord kombinert med behagelige lenestoler, et godt alternativ.

(Pressemelding)

Nøkkelord