Du er her

Flere bør bli smartere

LEDER: Det er bare fantasien som setter grenser for hvordan smartteknologien kan anvendes for å beskytte oss enda bedre på arbeidsplassen.
Av Jan Tveita
Publisert 03.05.2017 06:02

Denne lederartikkelen er hentet fra HMS-magasinet 2/2017.

I dette nummeret av HMS-magasinet kan du lese om smarte arbeidsklær. En kjent leverandør av verneutstyr og arbeidstøy har tatt i bruk smartteknologi for å beskytte oss enda bedre på jobb. En liten og lett smartchip som festes til arbeidsbuksa til håndverkeren måler støy og temperatur på arbeidsplassen. Den forteller også brukeren når det er på tide å skifte knebeskyttere.

Dette er et spennende og velkomment initiativ. Det ligger banebrytende utviklingsarbeid bak smartchipen, og selv om mye testing og utprøving ute på arbeidsplassene gjenstår, bør flere leverandører nå kjenne sin besøkelsestid. Smartteknologi i verneutstyrsprodukter kan revolusjonere bransjen. Unge brukere er kjent med og tilpasser seg raskt teknologien. De bruker allerede apper på mange andre av livets områder. Teknologien er der, det er bare et spørsmål om hvor mye verneutstyrsprodusentene og leverandørene er villige til å satse på den: Smarte vernehjelmer, vernehansker og vernesko som på forskjellig vis forteller brukeren at hun må ta grep for å beskytte seg bedre. Åndedrettsvern som melder fra om at nå er det på tide å skifte filter.

Det er bare fantasien som setter grenser for hvordan smartteknologien kan anvendes for å beskytte oss enda bedre på arbeidsplassen. Vi utfordrer derfor verneutstyrsprodusentene til å ta fantasien i bruk.


Lederartikkelen er hentet fra HMS-magasinet 2/2017.
Du kan lese mer om bladet her