Du er her

Du kan fortsatt gå på julebord

LEDER: De siste ukene har #metookampanjen rettet søkelyset mot seksuell trakassering innenfor en rekke bransjer, både internasjonalt og her hjemme.
Av Redaksjonen
Publisert 07.12.2017 06:04

Denne lederartikkelen er hentet fra HMS-magasinet 6/2017.

Mange personer – de fleste kvinner – innenfor mediehus, teater-, film- og musikkselskap har stått fram og fortalt sine historier. Til tross for at det kan ha gått flere år siden hendelsene fant sted, ser det ut til at hovedpersonene husker opplevelsene som om de skjedde i går.

Her hjemme er julebordsesongen i full gang. En Fafo-rapport fra i år slår fast at seksuell trakassering ofte kan forekomme i forbindelse med tilstelninger som nettopp julebord.

Så hva skal de bedriftene gjøre som også i år har valgt det tradisjonelle julebordet som avslutning på arbeidsåret for sine ansatte? Vårt råd er å holde på de gode tradisjonene, det er ingen grunn til å helle barnet ut med badevannet. Kast ikke vrak på det som er verdifullt for bedriften, det som binder folk sammen på arbeidsplassen og løfter trivsel og arbeidsmiljø – til tross for at enkelte med makt ikke kan kontrollere sitt alkoholforbruk eller beherske seg i sin sosiale omgang med underordnede.

La de som har folkeskikk feire i fred og fortsette med både jobbfester, lønningspils og julebord. Så kan de som skeier ut og ikke kan oppføre seg i hyggelig samvær med andre, selv ta ansvaret for sine uakseptable handlinger.

Vi ønsker alle våre trofaste lesere en hyggelig avslutning på arbeidsåret og en riktig god jul!

Med vennlig hilsen

Jan Tveita
Redaktør


Lederartikkelen er hentet fra HMS-magasinet 6/2017
Du kan lese mer om bladet her