Du er her

Bokser ned sykefraværet

Boksing og bryting hjelper postansatte til å redusere sykefraværet.
Av Anonym
Publisert 22.03.2007 11:23

De ansatte ved Trondheim brevsenter har redusert fraværet med hele 82 prosent på mindre enn ett år ved hjelp av de noe utradisjonelle metodene, og det er ansatte ved Postreklamesenteret som har oppnådd de mest oppsiktvekkende resultatene, melder nyhetsbyrået Newswire. Boksing som oppvarming

 

Mye av æren for nedgangen tilskrives treningsopplegget som bedriftshelsetjenesten Hjelp 24 har fått ansatte med på det siste året. Boksing og bryting inngår som en del av oppvarmingen.

Godt å få slått fra seg

- Deltakerne i treningsopplegget føler det er godt å få slått fra seg litt. Å få blåst ut litt, er helsebringende. Og deltakerne synes det er moro å gjøre noe såpass uvant, sier fysioterapeut Gry Marte Haagensen i Hjelp 24, som er ansvarlig for treningen. Hun gjør oppmerksom på at det ikke går hardt for seg.

Ingen Fight Club

- Det er ikke er noen Fight Club vi holder på med akkurat, nei. Boksingen skjer riktignok med hansker, men det bokses mot puter. Så langt er det ingen som har takket nei til denne delen av treningen, sier Haagensen, som opplyser at mange kampsporter har bevegelser som er riktige for ryggen. Fraværet betydelig ned

Før treningen startet i mai i fjor, lå sykefraværet ved Postreklamesenteret på henholdsvis 14,6 og 23,6 prosent. Nå er sykefraværet ved brevsenteret på 6,3 prosent og 4,1 prosent. Haagensen tror ikke det er treningen alene som har fått ned sykefraværet så dramatisk hos Posten i Trondheim.

Arbeidsgiver må bry seg

- Det er også viktig at ansatte opplever at arbeidsgiver bryr seg og er villig til å sette i gang tiltak for å gjøre noe med problemene. Å møte kolleger i andre sammenhenger enn de vanlige, har også en positiv effekt, sier hun.

Ingen proffboksere ennå

Foreløpig har ingen av treningsdeltakerne valgt å satse på en boksekarriere, men Trondheim brevsenter har konkludert med at treningstiltaket er såpass vellykket at det nå skal fortsette på ubestemt tid.