Du er her

Blir hovedverneombud for kjempeprosjekt

31-årige Ingelill Handeland Eide blir hovedverneombud for ett av de viktigste industriprosjektene i Norge de neste tiårene.
Av Redaksjonen
Publisert 16.03.2018 14:56

Det dreier seg om Johan Sverdrup-prosjektet til Statoil, heter det i en pressemelding fra Lederne. Ingelill Handeland Eide arbeider i dag som prosesstekniker på Gullfaks-feltet.

– Det er ikke første gang jeg er hovedverneombud, men denne gangen er jobben mye større, forteller hun.

Krevende lederjobb

Ingelill Handeland Eide får det til å høres så enkelt ut, men dette arbeidet er for tøffinger, ifølge Per Helge Ødegård, leder for Lederne i Statoil gjennom 18 år:

– Hun er svært dyktig. For å få en slik jobb må du være faglig sterk. Dette er en mannsdominert bransje. Ingelill må kunne sette foten ned når ledelsen i Statoil og interessene hun er satt til å ta vare på, kommer i konflikt. Hun må være balansekunstner, og vil bli et forbilde for mange andre i årene som kommer. Dette er en krevende jobb, der det trengs lederegenskaper som ikke innebærer budsjett- og personalansvar. I prosjektfasen er det på det meste over tusen personer ute på feltet.

Viktig med lederegenskaper

At det som hovedverneombud trengs lederegenskaper, er Eide selv helt enig i:

– Ja, dette er absolutt en lederjobb. Jeg skal koordinere over 20 personer i verneombudstjenesten, veilede og sørge for god informasjon. Jeg er en tilrettelegger, som bruker mye tid på å finne riktig informasjon til de som trenger det. Og det går greit å stå opp mot folk i ledelsen når det er nødvendig. Det handler bare om sak, de fleste er flinke til å skille sak og person. Samarbeidet vil nok gå greit.

Hun begynner i vervet for fullt i april, heter det i meldingen.

(Pressemelding fra Lederne)

 

Nøkkelord