Du er her

Arbeidslivets klimauke lansert

Åtte av ti små og mellomstore virksomheter i Norge er opptatt av klima og miljø. Men bare fire av ti tror det lønner seg å gjøre klimatiltak, viser en fersk undersøkelse.
Av Redaksjonen
Publisert 24.11.2017 09:18

Nå lanserer et samlet norsk arbeidsliv, med støtte fra Klima- og miljødepartementet, Arbeidslivets klimauke. Den nye kampanjen for arbeidslivet ble presentert under klimaforhandlingene i Bonn nylig.

– Små og mellomstore virksomheter landet over kan utgjøre en stor forskjell. Det er en myte at det bare lønner seg med miljø- og klimatiltak i store selskaper. Med Arbeidslivets klimauke inviterer vi til Norges største miljødugnad blant små og mellomstore virksomheter, sier klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H).

Vil sette miljøarbeid på dagsorden

Sammen med NHO, LO, Virke og resten av partene i arbeidslivet har Helgesen initiert en kampanje for å sette miljøarbeid i små og mellomstore virksomheter på dagsorden. Kampanjen består blant annet av en nettside med forslag til hvordan man kommer i gang med klima- og miljøarbeid.

Stort engasjement, stort potensial

En ny undersøkelse gjennomført av Norstat viser at det finnes et stort potensial for mer klimaarbeid blant små og mellomstore virksomheter i Norge. Åtet av ti oppgir at de er veldig opptatt av klima og miljø, men bare fire av ti tror det lønner seg å gjøre klimatiltak. Og bare en av ti små og mellomstore virksomheter har et klimaregnskap.

- Bærekraft er bra for business

– Jeg er overbevist om at bærekraft er bra for business. Lønnsomt fordi du sparer penger på å bruke ressurser mer effektivt. Etterspurt fordi kunder ønsker bærekraftige produkter og fremtidens talenter tiltrekkes av bærekraftige arbeidsplasser. Nødvendig fordi vi må beskytte ressursene vi baserer vår verdiskaping på, sier adm. direktør Vibeke Hammer Madsen i Virke.

Selve Arbeidslivets klimauke går av stabelen 15. januar. Målet fram mot januar er å samle deltakere fra små og mellomstore virksomheter, og å spre informasjon om initiativet.

Du kan lese mer om Arbeidslivets klimauke her.

(Pressemelding)

Nøkkelord