Du er her

– Samarbeid er helt avgjørende

Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie mener trepartssamarbeid er løsningen for et trygt og godt framtidig arbeidsliv.
Av Redaksjonen
Publisert 13.06.2019 08:36

Torsdag holder statsråden et innlegg på åpningen av ILOs 108. arbeidskonferanse i Geneve i Sveits.

– Som parter i arbeidslivet ser vi at det må internasjonalt samarbeid til for å bedre forholdene og sikre fortsatt vekst og mulighet for et anstendig arbeid for alle, sier arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie.

Hun mener at et av de beste instrumentene å spille på nettopp er FNs arbeidslivsorganisasjon ILO (International Labour Organization), som i år fyller 100 år. Hauglie holder sin tale i dag, torsdag 13. juni.

ILO ble grunnlagt etter første verdenskrig. Organisasjonen har arbeidet målrettet for å fremme full sysselsetting, arbeidstakerrettigheter, sosiale sikkerhetsnett og partssamarbeid i arbeidslivet.

Grunnlaget for ILOs virke var forståelsen av at varig fred bare kan sikres gjennom sosial rettferdighet.

Norge er et av 187 medlemsland i ILO og blant de landene som har ratifisert flest ILO-konvensjoner. Det er derfor viktig for Norge fortsatt å bidra aktivt med sine erfaringer inn i ILOs jubileumsår og organisasjonens videre arbeid.

 – Fremtiden avhenger av de valgene vi treffer nå, og samarbeid mellom partene i arbeidslivet og myndighetene vil fortsatt være avgjørende for å håndtere de løpende endringene fremover, sier statsråden.

ILOs arbeidskonferanse samler i tidsrommet 10. – 21. juni nærmere 6000 delegater fra hele verden for å finne løsninger på arbeidslivets utfordringer.

(Pressemelding fra regjeringen.no)