Du er her

Økt lederglede

Vinsents Gaaserud har vært næringslivsleder i 29 år, og har kjørt utallige lagbyggingsprosesser. - Aldri har noe vært så vellykket som dette sykkelprosjektet. Gleden ved å lede har økt, sier han.
Av Anonym
Publisert 17.06.2006 11:30

Les også: Vellykket sykkelprosjekt i Ringeriks-Kraft 

"

- Jeg treffer hele bedriften - lærlinger, kontorpersonalet, ingeniører og produksjonsdirektører, og har fått kontakt med organisasjonen på en helt annen måte.

Tonen har blitt lettere og åpnere, poengterer den administrerende direktøren i Ringeriks-Kraft. Han kan ramse opp flere organisasjonsmessige fordeler han leser direkte ut av sykkelprosjektet.

- Det går med mindre tid til møter. Vi samsnakker når vi møtes i forbindelse med syklingen, noe som gir færre misforståelser. Jeg opplever dessuten en oppbakking som jeg aldri har opplevd gjennom min tid som næringslivsleder. Det merker jeg fordi en del av oss har vært inne i en litt tøff tid jobbmessig.

Gaaserud mener også at sykkelprosjektet har bidratt til å føre Ringeriks-Kraft over en terskel der det positive overstyrer det negative.

- Brakkepraten forsvinner og subkulturer får vanskeligere grobunn, sier han.

Tatt av mange kilo

Direktøren er sannsynligvis den som har bidratt til aller flest av de 200 kiloene bedriften har slanket bort de siste par årene. Han har nemlig tatt av mange kilo og bedret formen betraktelig. Han sliter med typiske livsstilssykdommer som diabetes 2 og høyt blodtrykk, men situasjonen har endret seg radikalt.

Blodtrykket har falt, og jeg trenger ikke å ta sprøyter i forbindelse med diabetesen. Dette er sannsynligvis tidsbegrenset, men gir større livsverdi i øyeblikket. Jeg har alltid vært flink til å holde fokus i forbindelse med jobben, men jeg merker at formstigningen har bidratt ytterligere på dette området.

- Har du blitt en bedre leder?

- Det vet jeg ikke, andre må nok svare på det. Men jeg merker at hele prosjektet har gitt meg et positivt løft når det gjelder gleden ved å lede og gleden ved å lykkes sammen med andre, sier Gaaserud. Han ser at hans egen deltakelse har hatt betydning for sykkelprosjektet.

- Jeg trenger ikke å gå foran, men jeg må delta aktivt som leder. Mange ledere vil nok gjerne være med på slike ting, men prioriterer det ikke. Da blir det vanskelig å si at andre må prioritere det.